ETUSIVU         VESKU        MAIJA         MARIKA         KATI         MARKKU         UUTISET         BLOGI        


BLOGI: Valjakkourheilun MM-kilpailut Haliburton, Kanada


Tässä blogissa seurataan meidän tiimin matkaa kohti 2017 talven MM-kilpailuja Haliburtoniin, Kanadaan. Kisat käydään 24.1.- 1.2.2017.

11.1.2017: Reissuun lähtö valmisteluja

13.1.2017: Maijan ja Hannun reissuun lähtö

20.1.2017: Kisoihin valmistautumista

23.1.2017: Avajaispäivä

24.1.2017: 1-koirahiihto

27.1.2017: 2-koiran koirahiihto

28.1.2017: Yhdistetty

29.1.2017: Kisojen viimeinen päivä, pulkkahiihtoHaliburton Forest
Kilpailualue Haliburton Forest ja Wild Life Reserve Ltd., tai yksinkertaisesti Haliburton Forest, on ainutlaatuinen, yksityisomisteinen alue noin 3 tuntia Torontosta pohjoiseen keski Ontariossa. 100000 hehtaarin alueeseen kuuluu lehtipuumetsää, kauniita järviä, polveilevia jokia ja laajoja kosteikkoja. Ulkoinen paratiisi, Haliburton Forestissa on erämaaseikkailutoimintaa kuten Wolf Centre -susitarha, the Walk in the Clouds forest canopy tour -puiden latvoihin rakennettu kulku reitti, hoidettuja moottorikelkkareittejä, maastopyöräilyä, koiravaljakkoajelua, kalastusta, vaellusta, tähtitiedettä, luonnon tarkkailua, erämaa retkeilyä ja majoitusta.

Suomen maajoukkue
Maajoukkueeseen kuuluvat hiihtäjät Kati Mansikkasalo-Jurvelin, Maija Nivala, Marika Tiiperi, Teemu Lojamo ja Vesa-Pekka Jurvelin. Ajajana mukaan lähteen Niina Forsblom 4-koiran luokkaan. Joukkueenjohtajana Jukka Ihalainen. Lisäksi meille lähtee huoltajaksi Maijan avopuoliso Hannu, Marikan isä Onni sekä Jurvelinin perheen apukädeksi Iinan ja Ronin hoitoon Katin äiti Oili.

Kilpailuohjelma
Kilpailut alkavat maanantaina 23.1. avajaisseremonialla. Tiistaina ohjelmassa on 1-koiran koirahiihto sekä 4-koiran sprintti. Kaikki suomalaiset pääsevät aloittamaan kisaurakan jo heti ensimmäisenä päivänä. Keskiviikkona on 4-koiran sprintin toinen ratkaiseva päivä ja hiihtäjillä on välipäivä. Torstaina ja perjantaina kilpaillaan 2-koiran koirahiihto, johon osallistuvat Maija, Marika, Vesku ja Teemu. Katilla ja Niinalla nämä ovat lepopäiviä. Lauantaina on vuorossa yhdistetty sekä 4- koiran massastartti. Kaikki suomalaiset kilpailijat starttaavat. Sunnuntai on sitten meidän osalta viimeinen kisapäivä, jolloin kilpaillaan pulkkaluokissa sekä viestissä. Viesti muodostuu koirahiihdosta, 2-koiran koirahiihdosta sekä 4-koiran valjakosta. Kilpailumatkoiksi on ilmoitettu hiihdossa 12.26 km reitti 2-koiran koirahiihtoa lukuun ottamatta. Siinä matkaksi on ilmoitettu 15.1km. 4-koiran sprintin kisamatkaksi on ilmoitettu 7.2km.Kilpailusivut  

Valjakkourheilun kansainvälisen kattojärjestön, IFSS  

Valjakkourheilun liitto, VUL  

 

        

     
Päivitetty 29.1.2017
arcticsleddog(at)arcticsleddog.com